Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Εκδρομή από το Ναύπλιο στη Σύρο...!

Τον Ιούνιο του 1930 η Επιτροπή Τουρισμού της πόλης του Ναυπλίου διοργάνωσε μία μνημειώδη εκδρομή στην Τήνο, την Σύρο και την Δήλο με το πολυτελές ατμόπλοιο "ΛΕΩΝ". Της πολυπληθούς εκδρομής, που αριθμούσε περίπου 300 άτομα, επικεφαλείς ήταν ο Νομάρχης Αργολιδοκορινθίας και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων.
Κατά την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι της Ερμούπολης, πλήθος Συριανών είχε συγκεντρωθεί στον προβλήτα για να υποδεχθεί τους Ναυπλιείς εκδρομείς. Τότε, όμως, ένα τυχαίο γεγονός έκανε τους Ναυπλιείς να νιώσουν πολύ αμήχανα και περίεργα.
Συγκεκριμένα, οι Συριανοί είχαν αναρτήσει σ’ ένα μπαλκόνι ένα τεράστιο πανό, που έγραφε: "Καλώς ορίσατε Ναυπλιείς". 
Το πανό, όμως, βρισκόταν δίπλα στην επιγραφή καταστήματος, που πουλούσε χαλβαδόπιτες. Έτσι από μακριά φαινόταν ότι η λέξη χαλβαδόπιτες ήταν μέρος του πανό. 
Διαβάζοντας το οι Ναυπλιείς, κατά την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι, νόμισαν ότι έγραφε “Καλώς ορίσατε Ναυπλιείς χαλβαδόπιτες”.

To τυχαίο αυτό γεγονός αρχικά προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στους εκδρομείς, αφού νόμισαν ότι οι Συριανοί τους κορόιδευαν. Όταν όμως το πλοίο έφτασε κοντά στην προκυμαία του λιμανιού και διάβασαν καθαρά το πανό, ξέσπασαν σε γέλια για το περίεργο αυτό οπτικό παιχνίδι της τύχης. 
Οι εκδρομείς όταν αποβιβάστηκαν στο λιμάνι, έτυχαν της εγκαρδίου υποδοχής των Αρχών και των Συμβουλίων των Συλλόγων της Σύρου.




Το σχόλιο είναι από το site "Αργολικές Ειδήσεις" και η φωτογραφία από την εφημερίδα "Ναυπλιακή Ηχώ"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου