Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ο καθαρισμός του Προσκυνήματος της Παναγίας Της Βρυσιώτισσας...!

Την Κυριακή (22/04/2018), μετά από το κάλεσμα του βικάριου της Τήνου π. Φραγκίσκου Βιδάλη, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του Θεομητορικού Προσκυνήματος της Παναγίας Της Βρυσιώτισσας…!

Στον καθαρισμό βοήθησαν πολλοί άνθρωποι που για ακόμα μία φορά δείξανε πόσο αγαπάνε τον Ιερό αυτό χώρο…!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και τα μικρά παιδιά που είχαν έρθει με τους γονείς τους βοήθησαν και αυτά με τον τρόπο τους…!

Αυτό εύχομαι να συμβεί και στο μέλλον που θα είναι η νέα γενιά η οποία θα συνεχίσει και θα μάθει στα δικά της παιδία να αγαπάνε τον τόπο τους και να κρατάνε τις παραδόσεις τόσο χρόνων…!

Και ας μάθουμε κάτι μικρό για αυτό το προσκύνημα που επισκεπτόμαστε την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, όσοι έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Τήνο…!

Οι ευκάλυπτοι, οι φοίνικες και οι ελιές που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο του προσκυνήματος φυτεύτηκαν το 1944 από τον κύριο Εμμανουήλ Νικηφόρο Δελασούδα... Εκεί βρισκόταν και βοήθησε και ο 11χρόνος τότε κύριος Ρήγος από τον Άγιο Ρωμανό της Τήνου… Ο κύριος Ρήγος μετά από 74 χρόνια συμβάλει ενεργά στον καθαρισμό του Βρυσιού δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αναύλωτη αγάπη του για την Παναγία την Βρυσιώτισσα και τον Ιερό αυτό χώρο…!

Σίγουρα εκείνη την ημέρα θα υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο προσκύνημα που βοήθησαν αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αναφορές στα ονόματά τους ή κάποια φωτογραφία για να μπορούμε να τους αναφέρουμε όλους... 

Την ίδια εποχή φτιάχτηκε και το υπαίθριο Ιερό όπου τελείται στις μέρες μας η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία…!

Και του χρόνου να είμαστε καλά να καταφέρουμε να ξαναπάμε…!

Η Παναγία να μας έχει όλες και όλους καλά…!



































Κείμενο & Φωτογραφίες: Φραγκίσκα Πούλου

4 σχόλια:

  1. Όλα τα δέντρα στο προσκύνημα στο βρυσι ΕΛΙΈΣ ευκαλιπτοι φινικες κτλ τα έχει φυτέψει Ό προπάππους ΜΟΥ. ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ ΝΙΚΗΦΌΡΟΣ ΔΕΛΑΣΟΥΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας... Σίγουρα σε ένα γεγονός που δεν είσαι μπροστά δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς έγινε... Εμένα την συγκεκριμένη πληροφορία για τον κύριο Ρήγο μου την έδωσε ο π. Φραγκίσκος Βιδάλης... Σίγουρα εκείνη την ημέρα ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί... Σας ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση και θα κάνω την σχετική αλλαγή στο κείμενο... Να είστε καλά! Και πάλι καλή σας μέρα...

      Διαγραφή
  2. Όταν τα δέντρα φυτεβωνταν Ό ΠΆΠΑ Φραγκίσκος ήταν αγέννητος....αρα λάθος τον πληροφόρησαν.οσο για εμένα το που το ξέρω ΜΟΥ ΤΟ είχε πει ο παππούς μου ΠΈΤΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ ΔΕΛΑΣΟΥΔΑΣ.....Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά είναι λίγοι οι άνθρωποι που ζούνε ακόμα και ήταν εκεί εκείνη την εποχή... Λάθη γίνονται πάντα και καλό είναι να τα λέμε ο ένας στον άλλον για να τα διορθώνουμε... Ελπίζω με την αλλαγή στο κείμενο να μην υπάρχει πλέον καμία παρεξήγηση... Να είστε καλά! Καλή σας μέρα...!

      Διαγραφή