Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ψωμί Καλαμποκιού...!

Υλικά:


- 500gr αλεύρι καλαμποκιού
- 500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- (8gr) 1 ξηρή μαγιά
- 600ml χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 100gr σουσάμι

Εκτέλεση:


- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια και την μαγιά...
- Σε ένα κανατάκι ανακατεύουμε το νερό, το μέλι και το αλάτι μέχρι να λιώσουν καλά το αλάτι και το μέλι...
- Ρίχνουμε το μείγμα με το νερό στο μείγμα από τα αλεύρια και το ζυμώνουμε πολύ καλά...
- Όταν ενσωματωθούν καλά προσθέτουμε και το σουσάμι...
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε το ψωμί μας επάνω και με τα χεράκια μας του βάζουμε ίσα ίσα λίγο νεράκι...
- Το βάζουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς στον αέρα και το αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει λίγο...
- Στην συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 35 λεπτά και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180
βαθμούς για άλλα 10 λεπτά...
- Στην συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει λίγο για να το απολαύσουμε...!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου