Υλικά:
– 13 ντομάτες
– 2 μελιτζάνες
– 3 πιπεριές
– μισό κιλό κιμά
– μισό κιλό ρύζι νυχάκι
– αλάτι
– πιπέρι
– 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
– μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
– 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
– Ανοίγουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και ότι άλλο λαχανικό θέλουμε να γεμίσουμε…
– Παίρνουμε την ψίχα από 6 ντομάτες και από τις 2 μελιτζάνες και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια… Βγάζουμε το περισσότερο ζουμάκι που έχουν…
– Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και κλείνουμε το μάτι…
– Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε μέσα μία πρέζα ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι…
– Τα γεμίζουμε με την γέμιση και καθαρίζουμε 4 πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες για να κλείσουμε τα γεμιστά μας…
– Βάζουμε πατάτες και μέσα στο ταψί γύρω γύρω από τα γεμιστά και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι…
– Βάζουμε στο ταψί μας λίγο ζουμάκι από τις ντομάτες και μισό ποτήρι ελαιόλαδο…
– Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου