Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η Αλήθεια είναι πικρή...!

Η Αλήθεια είναι πικρή!

Η Αλήθεια ενοχλεί, όμως πρέπει να λέγεται χωρίς ο άνθρωπος να επηρεάζεται από οποιονδήποτε η οτιδήποτε .Η Αλήθεια είναι δυνατή έννοια . ’’Πολλοί φτιάχνουν ένα Ψέμα για να σωθούν ,από μια Αλήθεια που δεν αντέχουν ‘’προσπαθούν να κρύψουν τα ελαττώματα τους την ανικανότητα τους την ανευθυνότητα τους με χίλιους δυο τρόπους , παραπληροφορώντας , υβρίζοντας , συκοφαντώντας . Σ αυτούς αναφέρομαι γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι ‘’το λυχνάρι και κάτω από το τραπέζι να το βάλεις το φως του θα φέγγει ‘’και δυστυχώς όσο και να προσπαθούν με ψέμα η με δόλο να την αλλοιώσουν,σκεπτόμενοι ότι όλοι οι άλλοι είναι ΧΑΖΟΙ, κάποτε θα φανεί .Η Αλήθεια είναι Φως καθαρό και κρυστάλλινο.’’Εγώ ειμι το Φως και η Αλήθεια ‘’ ο ίδιος ο Θεός εξισώνει τον Εαυτό Του με το Φως και την Αλήθεια για να δείξει πόσο δύναμη έχει η έννοια της . Όπως αναφέρει και η επικεφαλίδα η Αλήθεια παρουσιάζεται από τις πράξεις και λόγια πολλά δεν χρειάζονται .Από εκεί θα φανεί και ο χαρακτήρας αλλά και το ήθος του ανθρώπου .Το δένδρο το αναγνωρίζεις από τους καρπούς που παράγει και τον άνθρωπο από τις .πράξεις του ,κατά τον Μέγα Βασίλειο.


Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί ειδικά σε ένα μικρό τόπο,γιατί ο γείτονας όχι μόνο ξέρει τι γίνεται στο σπίτι σου αλλά και στα όνειρα σου!!!!
Η Αλήθεια πορεύεται πλάι –πλάι με τη δικαιοσύνη ,που είναι η μεγαλύτερη των αρετών γιατί δεν ασκείται για ίδιον όφελος αλλά προς χάριν άλλου. Έχει την πηγή της στην ανιδιοτέλεια και στην ελευθερία της ψυχής και αποδίδεται χωρίς τα βαρίδια των προσωπικών συμφερόντων ,όποια κι αν είναι αυτά . Και παρόλο που ο άνθρωπος μπορεί να έχει την δυνατότητα να την αφαιρεί απ τον συνάνθρωπο του η ακόμα και από τη φύση ,το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή αργά η γρήγορα, θα του αποδοθεί.

''Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο την δικαιοσύνη .Ο κατώτερος σκέφτεται τα συμφέροντα του .(Κομφούκιος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου