Υλικά για τα Μανιτάρια:
– 5 μανιτάρια μεγάλα
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι
– λίγο ελαιόλαδο
– 1 κύβος ζωμός κότας
– Τριμμένο τυρί
– 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
– πιπέρι
Υλικά για το Ρύζι:
– 2 1/2 ποτήρια νερό
– 1 ποτήρι ρύζι
– 1 κύβο ζωμό κότας
– αλάτι
– πιπέρι
– ρίγανη
– λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση για τα Μανιτάρια:
– Πέρνουμε τα μανιτάρια και τα πλένουμε καλά…
– Αφαιρούμε τα «κοτσάνια» (τα οποία τα ψιλοκόβουμε σε ένα τηγάνι) και τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα πιρέξ…
– Στη συνέχεια πέρνουμε το τηγάνι που έχουμε βάλει τα «κοτσάνια» από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον κύβο του ζωμού της κότας…
– Τα τσιγαρίζουμε και όταν μαραθούν κατεβάζουμε το τηγάνι μας από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο τυρί…
– Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε τα μανιτάρια…
– Καλύπτουμε την γέμιση από τα μανιτάρια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί…
– Βάζουμε λίγο νεράκι στο πιρέξ μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, δηλαδή μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί…
Εκτέλεση για το Ρύζι:
– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον κύβο από τον ζωμό της κότας…
– Όταν πάρει βράση το νερό προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε…
– Ανακατεύουμε ανα διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι και όταν εξατμιστεί το νερό το κατεβάζουμε από την φωτιά…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου