Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ραβανί...!

Υλικά:
– 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
– 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι Βιτάμ
– 5 αυγά
– 2 βανίλιες σε σκόνη
– 2 κουταλάκια του γλυκού bakinoog pawnder
– 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Για το σιρόπι:
– 3 φλιτζάνια νερό
– 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
– χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Εκτέλεση:
– Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το baking…
– Χτυπάμε το βιτάμ μαζί με τα αυγά και την ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά…
– Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί…
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180για 45 λεπτά…
– Όσο ψήνουμε το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει…
– Όταν ψηθεί το γλυκό και έχει ψιλό κρυώσει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι…
– Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια και όταν κρυώσει το σερβίρουμε…
Tip:
Για να δούμε αν είναι ψημένο το γλυκό βάζουμε ένα μαχαιράκι και το “τσιμπάμε μέχρι κάτω κάτω στο ταψί… Αν όταν βγάλουμε το μαχαίρι, το μαχαίρι είναι στεγνό, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο… Αν δεν είναι όμως στεγνό και κολλάει πάνω του το γλυκό μας τότε θέλει λίγο ακόμα ψήσιμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου