Υλικά:
– 1 κιλό βύσσινα
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1 λίτρο ρακί ή κονιάκ
– 2 ξυλάκια κανέλας
– 10 ξυλάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
– Πλένουμε καλά τα βύσσινα.. (δεν χρειάζεται να βγάλουμε τα κουκούτσια)
– Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βάζο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η περισσότερη ζάχαρη…
– Το αφήνουμε για 2 μήνες στον ήλιο και το ανακινούμε κάπου κάπου μέχρι να λιώσει η ζάχαρη…
– Όταν περάσουν οι 2 μήνες το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκαλάκια…
Tip:
- Για να μην πετάξετε τα βύσσινα μπορείτε να βγάλετε τα κουκούτσια και να λιώσετε 2 σοκολάτες κουβερτούρες και να τα κάνετε σοκολατάκια…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου