Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Αποστήρωση σε βάζα...!

Όλοι λίγο πολύ φτιάχνουμε γλυκά του κουταλιού στο σπίτι μας… Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές χαλάνε και καταλήγουμε να τα πετάμε…

Η αιτία που χαλάνε είναι γιατί δεν έχει γίνει η αποστήρωση και έτσι τα μικρόβια που υπάρχουν μέσα στα βάζα βρίσκουν τον τρόπο και αναπτύζονται…
Δυστυχώς όσο καλά και να τα έχουμε πλύνει τα μικρόβια καλός ή κακός υπάρχουν…
Αλλά όπως για όλα υπάρχει μια λύση, έτσι υπάρχει και για αυτό και είναι πολύ απλή…


Αυτό που κάνουμε είναι:
-Θα πάρουμε τα βάζα (χωρίς τα καπάκια) και θα τα βάλουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για μισή ώρα…

– Όταν περάσει η μισή ώρα γεμίζουμε τα καυτά βάζα με το καυτό γλυκό και τα σφραγίζουμε καλά…
– Τα γυρίζουμε ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν…


Tip:
-Για να μην καείτε μπορείτε να τα πιάσετε με μια βρεγμένη πετσέτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου