Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς...!

Υλικά:
– 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
– 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
– 150 gr σταφίδες ξανθές
– 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Για το σιρόπι:
– 3 φλυτζάνια ζάχαρη
– 4 φλιτζάνια νερό
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση:
– Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι…
– Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα τσιγαρίζουμε μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα…
– Στη συνέχεια κατεβάζουμε τις κατσαρόλες μας από την φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε…
– Όταν βάλουμε όλο το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύουμε καλά το γλυκό μας και το ξαναβάζουμε πάνω στην φωτιά να πάρει μία βράση μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο…
– Το βάζουμε σε μία φόρμα και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε
Σερβίρισμα:
– Κόβουμε ένα μέτριο κομμάτι και το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου