Σίγουρα οι φακές δεν αρέσουν σε όλους, όπως όλα και τα φαγητά άλλωστε…Παρόλα αυτά είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αμινοξέα…
Υλικά:
– νερό
– 500gr φακές
– 2 κύβοι κνορ
– αλάτι
– πιπέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο πελτέ ντομάτας
– 1 κρεμμύδι
– 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
Εκτέλεση:
– Πέρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε νερό μέχρι την μέση…
– Μέσα στην κατσαρόλα βάζουμε τα κνορ, το λάδι , το αλάτι , το πιπέρι, την πάπρικα και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι…
– Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τις φακές και τις αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα…
– Τις ανακατεύουμε που και που και τις δοκιμάζουμε για να δούμε αν έχουν μαλακώσει…
– Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το ξύδι…
– Τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τις κατεβάζουμε από την φωτιά…
Tip:
– Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ελιές, τουρσιά , πάστες σαρδέλες , ρέγκα και ότι άλλο μπορεί να μας αρέσει…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου