Υλικά για 24 κομμάτια:
– 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
– 4 μήλα
– 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
– 100gr σταφίδες μαύρες
– 1 κουταλάκι της σούπας Βιτάμ
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση:
– Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια…
– Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και προσθέτουμε τα μήλα, την ζάχαρη, την κανέλα και τις σταφίδες και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μελώσουν…
– Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και παίρνουμε το φύλλο και το ανοίγουμε…
– Κόβουμε το φύλλο σε ίσια τετράγωνα και τη μέση κάθε τετράγωνου βάζουμε την γέμιση με τα μήλα προσπαθώντας να βάλουμε όσο το δυνατόν λιγότερο σιρόπι μπορούμε…
– Πιάνουμε τις άκρες κάθε τετραγώνου και τις ενώνουμε χιαστί για να φτιάξουμε ένα πουγκάκι…
– Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180C για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα..
Σερβίρισμα:
– Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα πιατάκι και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα…
Tip 1:
Αν δεν θέλουμε να τα κάνουμε ατομικά μπορούμε να πάρουμε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και να το βουτυρώσουμε, να βάλουμε το ένα φύλλο, μετά την γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο και να το ψήσουμε σαν πίτα που μετά θα την κόβουμε στα κομμάτια που επιθυμούμε… Η μεγάλη πίτα θέλει λίγο παραπάνω ψήσιμο μέχρι να ψηθεί και το κάτω φύλλο…
Tip 2:
Το σιρόπι που θα μας περισσέψει μπορούμε να το κρατήσουμε και να το βάλουμε πάνω από παγωτό ή αν φτιάξουμε κανένα σιροπιαστό γλυκό να το βάλουμε στο σιρόπι που θα φτιάξουμε…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου