Υλικά:
– 1 κιλό βύσσινο
– 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
– 2 ποτήρια νερό
– χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
– Πλένουμε καλά τα βύσσινα και βγάζουμε τα κουκούτσια…
– Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό και τα ανακατεύουμε καλά…
– Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε κάθε τόσο…
– Για να δούμε πότε είναι έτοιμο το γλυκό μας θα πάρουμε ένα πιατάκι και θα βάλουμε μια κουταλιά σιρόπι, θα το βάλουμε στην κατάψυξη (για 1 λεπτό)για να κρυώσει πιο γρήγορα και όταν το βγάλουμε με ένα κουταλάκι θα κάνουμε μια γραμμή στη μέση… Αν το σιρόπι χωριστεί σε δύο μέρη τότε είναι έτοιμο, αν γίνει το αντίθετο τότε θέλει ακόμα ψήσιμο…
– Όταν ψηθεί το γλυκό μας προσθέτουμε και τον χυμό από το λεμόνι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για ένα λεπτό…
– Βάζουμε το γλυκό μας έτσι όπως είναι καυτό σε αποστήρωμενα βαζάκια και τα σφραγίζουμε καλά…
– Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου