Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτική Λεμονάδα…!

Υλικά:
– 4 ποτήρια λεμόνι

– 3 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση:

– Παίρνετε μία σακούλα λεμόνια και τα στύβετε… (αναλόγως το πόσο ζουμερά είναι τα λεμόνια θα τα στύψετε μέχρι ο χυμός τους να είναι 4 ποτήρια)
– Αφού στύψετε τα λεμόνια θα σουρώσετε τον χυμό για να μην έχει μέσα κομματάκια από το λεμόνι και κουκούτσια…
– Μετά θα βάλετε τον χυμό σε ένα κατσαρολάκι και θα προσθέσετε 3 ποτήρια ζάχαρη… (καλό θα ήταν τα υλικά να τα μετράτε με το ίδιο ποτήρι για να είναι σωστή η αναλογία)
– Μετά θα βάλετε το κατσαρολάκι πάνω στο μάτι της κουζίνας, θα το ανακατέψετε μέχρι να λιώσει η περισσότερη ζάχαρη…
– Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα θα το αφήσετε περίπου 10 λεπτά… (όσο βράζει να ανακατεύετε που και που την λεμονάδα για να μην χυθεί)
– Μετά τα 10 λεπτά το βγάζετε από την φωτιά και το αφήνετε λίγο να πέσει η θερμοκρασία…
– Βάζετε την λεμονάδα σε γυάλινες κανάτες και όταν κρυώσει καλά το βάζετε στο ψυγείο…

Σερβίρισμα:

– Σε ένα ποτηράκι του νερού βάζετε λίγο από τον χυμό 2-3 δάκτυλα και γεμίζετε το ποτήρι με κρύο νερό και παγάκια…
– Για να την κάνετε με ανθρακικό αντικαταστήστε το νερό με σόδα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου