Υλικά:
– 4 αυγά
– 2 κούπες ζάχαρη
– 250 γραμμάρια Βιτάμ
– Μισή κούπα γάλα
– Μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
– 2 βανίλιες
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1 πακέτο καρύδια αλεσμένα σε σκόνη (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα αντί για καρύδια)
– 1 φαρίνα κόκκινη (500gr)
Εκτέλεση:
– Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά…
– Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το βουτυρώνουμε καλά και το αλευρώνουμε…
– Ρίχνουμε το μείγμα για την βασιλόπιτα στο ταψί…
– Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά περίπου…
– Για να δούμε αν η βασιλόπιτα έχει ψηθεί την «τσιμπάμε» με ένα μαχαίρι και αν δεν κολλάει το μείγμα στο μαχαίρι είναι έτοιμη, Αν όμως κολλάει θέλει και άλλο ψήσιμο…
– Όταν ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει…
– Την ξεφορμάρουμε από το ταψί και στην κάτω πλευρά βάζουμε το φλουρί…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου