Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μπακλαβάς…!

Υλικά:
– 2 πακέτα φύλλα κρούστας
– 340gr καρύδι τριμμένο
– 1 πακέτο φρυγανιές τριμμένες
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– 1 Βιτάμ των 250gr

Για το σιρόπι:


– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 2 φλιτζάνια νερό
– χυμό από ένα λεμόνι
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση:


– Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει…
– Φτιάχνουμε τη γέμιση του μπακλαβά με τα καρύδια, την ζάχαρη, τις φρυγανιές και την κανέλα…
– Λιώνουμε το Βιτάμ…
– Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και το βουτυρώνουμε…
– Βάζουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και από πάνω βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο και το βουτυρώνουμε και αυτό και βάζουμε από πάνω λίγη από την γέμιση (3-4 κουταλιές της σούπας) προσέχοντας να πάει παντού…
– Επαναλαμβάνουμε αυτήν την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα…
– Όταν βάλουμε και τα 2 τελευταία φύλλα βάζουμε τα περισσευούμενα φύλλα προς τα μέσα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο Βιτάμ…
– Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 με 1.30 ώρα…
– Όταν ψηθεί ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει… Να προσέχετε πάντα να είναι το σιρόπι κρύο και το γλυκό ζεστό…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου