Υλικά:
Για την βάση:
-1 πακέτο σαβαγιάρ
-Λίγο γάλα
-Λίγο κονιάκ
Για την κρέμα σοκολάτας:
– 350 γραμμάρια μαργαρίνη
– 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 4 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1 1/2 φλ. Άχνη ζάχαρη
– 3 αυγά
Για την σαντιγί:
– 1 μόρφατ
– 1 ζαχαρούχο γάλα
Για το πασπάλισμα:
– τρούφα σοκολάτας
– σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:
– Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ…
– Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί…
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το κακάο, την άχνη ζάχαρη και την μαργαρίνη…
– Όταν λιώσουν τα υλικά μας και ομογενοποιηθούν το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά…
– Ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στα σαβαγιάρ και το αφήνουμε να κρυώσει…
– Στη συνέχεια χτυπάμε σε σαντιγί το μόρφατ με το ζαχαρούχο και το προσθέτουμε στο γλυκό μας…
– Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και όταν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και το σιρόπι σοκολάτας…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου