Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Γλυκό του κουταλιού... Πορτοκάλι...!

Υλικά:


– 4 πορτοκάλια
– ζάχαρη
– χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:


– Πέρνουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για 1 ώρα…
– Όταν βράσουν τα κόβουμε σε κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια…
– Στη συνέχεια τα ζυγίζουμε και όσο ζυγίζουν τα παρτοκάλια τόση ζάχαρη βάζουμε… (π.χ. 1 κιλό πορτοκάλια = 1 κιλό ζάχαρη)
– Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει το σιρόπι…
– Όσο βράζουν τα ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το γλυκό στην κατσαρόλα…
– Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι…


Για να αποστηρώσετε τα βάζα θα τα βάλετε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για μισή ώρα… Και στη συνέχεια θα βάλετε καυτό το γλυκό μέσα στα ζεστά βάζα, θα τα σφράγισετε καλά και τα τα τοποθετήσετε ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας… Θα τα αφήσετε έτσι μέχρι να κρυώσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου