Υλικά για 50 τρουφάκια:
– Μισό ποτήρι (του νερού) γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
– 1 1/2 ποτήρι (του νερού) ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ
– 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη (180gr)
– 1 πακέτο φουντούκια ανάλατα αλεσμένα (200gr)
– 1 χούφτα αποξηραμένη μπανάνα αλεσμένη
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– Σοκολάτα τρούφα και καρύδα
Εκτέλεση:
– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το Βιτάμ…
– Τα ανακατεύουμε καλά και όταν πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά…
– Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τα φουντούκια, τη φρυγανιά, την κανέλα και τη μπανάνα…
– Τα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο…
– Την επόμενη μέρα πάθουμε τα τρουφάκια μας και τα «τυλίγουμε» με την τρούφα σοκολάτας και την καρύδα…
Tip:
- Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο λικέρ ή κονιάκ… Ακόμα αν δεν σας αρέσουν τα φουντούκια μπορείτε να βάλετε ή καρύδια ή αμύγδαλα…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου